Cursussen hoeden maken en workshops

Welkom bij onze cursussen, demonstraties, lezingen en workshops

In het voorjaar beginnen de cursussen weer.

Tijdens de cursus kunt u twee of drie hoeden maken. Dat is afhankelijk van het werk dat u er thuis aan doet. De kosten van deze cursus bedragen voor vijf lessen € 100,-. Dat is exclusief het hoedenmateriaal. Natuurlijk krijgt u koffie of thee. Het verbruiksmateriaal -zoals apprêt, garen en gebruik van mallen- zijn eveneens gratis.

De groepsgrootte is maximaal vier personen.

 

Groep A op dinsdagmiddag van 13:30 uur tot 16:00 uur.

Groep B  op donderdagavond van 19:30 uur tot 22:00 uur.

De startdatum voor groep A is 4 april 2023

De startdatum voor groep B is 6 april 2023

De vervolgdata wordt afgesproken in overleg met de cursisten.

 

Graag leer ik u  meer over de kunst van het hoeden maken.

Schroom niet om mij even te bellen voor nadere informatie: 0651858481.

Na de coronatijd is besloten met kleine groepjes van maximaal vier personen te werken.

U kunt zich nu opgeven via nienkevisser@chello.nl of u kunt bellen. Graag met voorkeur voor welke dag.

Hieronder kunt u een kort filmpje bekijken dat tijdens een cursus spontaan is opgenomen.

 

 

Naast de standaard cursussen hebben we nog andere mogelijkheden:

1. Workshop van twee dagen

Tijdens een workshop van twee dagen is het mogelijk een hoed van vilt en een hoed van ander materiaal te maken. De tijden zijn normaal gesproken van 10:00 tot 16:00 uur. Deze tijden zijn in overleg aan te passen. De prijs bedraagt € 140,- inclusief koffie, thee en lunch, exclusief hoedenmateriaal. De data zijn in overleg te plannen met maximaal drie personen, zolang de voorschriften voor Covid-19 gelden.  De hieronder staande foto's zijn gemaakt tijdens een workshop.

 

2. Workshop van een dag 

U kunt ook kiezen voor een dagcursus. Die duurt van 10:00 tot 16:00 uur. Deze tijden zijn in overleg aan te passen. De prijs bedraagt € 80,- inclusief koffie, thee en lunch, exclusief hoedenmateriaal per persoon. De data zijn in overleg te plannen met maximaal drie personen, zolang de voorschriften voor Covid -19 gelden. De hieronder staande foto's zijn gemaakt tijdens een workshop.

 

3. Workshop van een ochtend of een middag

Tijdens deze workshop kan er door u een fascinator (haardecoratie) gemaakt worden. Ook kunt u een hoed maken van buntal. De workshop duurt drie uur. In de ochtend werken we van 9:30 tot 12:30 uur en in de middag doen we dit van 14:00 tot 17:00 uur of in overleg een andere tijd. De kosten voor deze workshops bedragen € 45,- en zijn exclusief hoedenmateriaal. Het verbruiksmateriaal -zoals apprêt, garen en gebruik van mallen- zijn gratis. Ook krijgt u natuurlijk koffie of thee. Ook hiervoor geldt het maximale aantal personen vier, zolang de voorschriften voor Covid-19  gelden.

 

 

 

 

4. Demonstratie en lezing 

Onder het genot van een kopje koffie of thee met allerlei lekkernijen, vertel ik de geschiedenis van de hoed aan de hand van beeldend materiaal.  Het materiaal en de verschillende gereedschappen die gebruikt worden bij het vervaardigen van een hoed worden getoond. Verder laten we zien hoe de hoed gemaakt wordt.

Na de demonstratie is er volop gelegenheid om alle hoeden die in voorraad zijn te passen. Natuurlijk kunnen er dan ook foto's gemaakt worden.

De bijeenkomst duurt ongeveer twee uur. Het aantal personen is minimaal acht en maximaal vijftien personen. De kosten bedragen € 15,- per persoon bij 8 personen elke persoon extra €10,- Zolang er nog beperkingen zijn door de corona gaat deze mogelijkheid niet door.